Home

Velkommen til Vitalrådets website

Kære læser

Vitalrådet blev i sin tid grundlagt for at give befolkningen et modsvar til den daværende ensidige misinformation for at sikre en balance i informationen jævnfør Vitalrådets formål. Vitalrådet har derfor – ligesom Holger Danske – sovet rævesøvn i flere år, hvor der ikke har været betydende misinformation på vitamin-området.

Men i disse fake-news tider er det blevet moderne at overfortolke ret svage videnskabelige resultater og give den en ekstra skalle i medierne og intimidere befolkningen på et forkert grundlag.

Så nu er vi vågnet op.

Ny artikelserie om nyttige næringsstoffer i forbindelse med Covid-19 sygdom:
Læs om Covid-19 og D-vitamin her!  –  og om selen her!  – og om zink her! og om C-vitamin her! – Opsummering med tilskuds-forslag her!

Aktuelt: Giver det mening at tage kosttilskud? Lyt til debatprogrammet på radio4 fra 25. maj, hvor Vitalrådets formand Claus Hancke debatterer med professor i ernæring Lars Ove Dragsted. Debatten starter 20 minutter inde i programmet. Klik her!

Vitalrådet

    • Mener, at det er i befolkningens interesse, at den har fri adgang til ufarlige kosttilskud samt korrekt og dokumenteret information herom.
    • Har til formål at oplyse den danske befolkning om vitaminer, mineraler, andre næringsstoffer og naturlægemidlers betydning for danskernes sundhed.
    • Sætter fokus på forskningsresultater og sikrer en nuanceret offentlig debat på vitalområdet.
    • Henvender sig til forbrugere, sundhedspersonale og myndigheder.